Even voorstellen

Arno over ...

Carin de Hoog

“Carin is eigenlijk een ontzettende nerd, ze is gek op allerlei kennis over je lichaam, gezondheid en leefstijl, en het stomme is, ze onthoudt het ook. Ze heeft twee keer in het leven een man verloren en stond er met twee kleine kinderen alleen voor. Naast rouw, heeft de stress uit deze periode haar veranderd. Ze heeft lang bij het RIVM gewerkt als wetenschapper maar ze wilde heel graag in de richting van gezondheid. 

Nu is ze leefstijlcoach en praat ze graag met je over hoe je in het leven staat en wat leefstijl voor je kan betekenen. En als je niet uitkijkt, duikt de wetenschapper op en vertelt ze je hoe het biologisch in elkaar steekt.” 

Carin is geaccrediteerd leefstijlcoach en projectleider bij Sterk in leefstijl
Carin over ...

Arno van der Valk

“Arno heeft vanaf zijn 29ste een diagnose voor een chronische ziekte. Daar heeft hij zich eigenlijk nooit wat van aangetrokken. Gewoon zijn ding gedaan. Hij is schrijver en docent. Hij verdient zijn brood bij een woningbouwstichting en heeft meer dan 25 jaar sporttraining gegeven. Maar ondertussen liet de ziekte zich niet onbetuigd, elke dag ervaart hij pijn en dat heeft een grote impact op je dagelijks leven. Hij is dan ook een meester in het balanceren van leefstijlmaatregelen om het leven draaglijker te maken. Voeding, beweging, yoga, massage, niets is hem te gek of hij heeft het uitgeprobeerd.

En hij vertelt jou er graag over in onze e-learnings en neemt je mee in kleine experimenten.”

Arno maakt e-learnings bij Jouw leefstijlacademie
Carin en Arno zijn de bedenkers van Jouw leefstijlacademie
Wij zijn fan van
KLEINE STAPPEN
GROOT EFFECT

Vaak praten we met elkaar over grote veranderingen: "Die en die volgt nu dat en dat dieet". Een flinke verandering lijkt het. Maar wist je dat je met steeds een kleine stap ook ver komt?
Wij zijn fan van
VERS EN ONBEWERKT


Je kan op allerlei manieren je eetpatroon veranderen. Het komt altijd neer op: meer groenten en minder bewerkt eten. Dat is logisch als je kijkt naar hoe we vroeger aten.
Groot fan van
MEER BEWEGEN
MINDER ZITTEN

Niet zo'n sporter? Dat hoeft ook niet. Lekker wandelen en minder zitten. Zo kom je ook een eind.
En fan van
ONTSPANNEN
ONTSPANNEN

Langdurige stress heeft een diepgaand effect op je lichaam. We zijn gewend aan heel veel prikkels. Wanneer ontspan jij echt?
Nieuw beroep

Wat is leefstijlcoaching?

En waarom heb ik hier nog niet eerder over gehoord?

Leefstijlcoach is een nieuw beroep, daarom is het nog niet zo bekend. En daarom is het ook niet meteen duidelijk wat je er zelf aan zou kunnen hebben.

 

Er zijn veel Nederlanders met een chronische ziekte zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt dat je leefstijl veranderen een zeer positieve invloed kan hebben op deze ziektes. In sommige gevallen, zoals bij diabetes type 2, kan de ziekte  zelfs tot stilstand komen.

 

En daarom is er tegenwoordig de leefstijlcoach. Bij de huisarts kun je een verwijzing voor een leefstijlcoach krijgen. De geïntegreerde leefstijlinterventie (GLI) wordt vanuit de basisverzekering vergoed. 

 

Leefstijl is breed: het gaat over de onderwerpen voeding, beweging, roken, alcohol, stress, ontspannen, slapen en zelfmanagement.

 

Hier bieden we op allerlei manieren inspiratie op het gebied van leefstijl en willen we steunen in je leefstijldoelen.